Master Data Management

 
 
Master data zijn het hart van uw financiële huishouding. Deze data komen voor in meerdere (operationele) bedrijfsprocessen en geven inzicht in uw inkomsten en uitgaven. Ze geven antwoord op de vraag: Waar geven we geld uit en waar verdienen we geld aan? Master data bestaan doorgaans uit klant-, leverancier- en productdata. Het management van deze data is vaak een onderdeel van data governance.
 

Master data management is noodzakelijk zodra u data verwerkt en opslaat in verschillende applicaties. Met name klantdata worden vaak in meerdere applicaties vastgelegd. Aan deze klantdata hangen de transactiegegevens. Het is daarom belangrijk dat alle informatie over uw klanten in de verschillende systemen overeenkomt.

 

Single Source of Trust (SSoTru)

De Single Source of Trust (SSoTru) is een systeem waarin u de werkelijke situatie, actuele data, opslaat. Elk record in dit systeem is uniek. Het systeem is Single Source en voorziet dus als enige bron de gekoppelde systemen van data. Trust is een belangrijk onderdeel van de SSoTru. U kunt de kwaliteit van data namelijk alleen verbeteren wanneer het systeem door uw organisatie wordt vertrouwd en gedragen. Het master data team borgt de SSoTru en zorgt dat alle bedrijfsonderdelen beschikken over dezelfde set master data. Alleen op die manier krijgt u bijvoorbeeld volledig inzicht in de historie van uw klanten en kunt u relevante informatie uit de data halen. 
 

Master data regisseur

EngersWijs treedt op als master data regisseur en vertaalt uw master data management door naar de SSoTru. Zodat u optimaal profijt uit uw master data kunt halen!
 
 

Data is a precious thing and will last longer than the systems themselves”. 
Tim Berners-Lee, uitvinder.